fredag, april 3

mer odling!

vi var så nöjda med odlingen förra året, speciellt av potatis där vi var självförsörjande i närmare tre månader, och då åt vi ändå mycket potatis, så i år bestämde vi oss för att utöka! förra årets odlingsyta bestod av 4 pallkragar och 2 små rader med potatis (knappt ett kilo sättpotatis).


nu har vi tredubblat ytan nedanför pallkragarna där vi hade potatis förra året, grävt upp för bärbuskar ovanför pallkragarna samt grävt en ännu en odlingsyta vid sidan av, för grönsaker och gärna en pumpa.


vi valde att runda av hörnen för att underlätta gräsklippningen runt om. drömmen är ett litet växthus jämte den lilla smala flärpen.


det som är kvar att göra av grävandet är att ta bort gräset här och lägga täckbark. avståndet mellan hallon och pallkragar är visserligen utmätt till en gräsklipparbredd, men hallonen rivs och tegelstenen ligger lite för högt för att inte riskera att skada knivarna. sedsn får det nog vara bra för i år. man ska utöka lite i taget har jag hört. så att man hittar den odlingsstorlek som passar en själv bäst och inte tröttnar för att man får mer än man orkar sköta. ett som är säkert är iaf att det gick mycket lättare att gräva i åt när jag inte längre är höggravid! lite hjälp från jonas och åke var inte heller fel.Inga kommentarer: