tisdag, februari 17

fake a ture

det finns framförallt två tillfällen när det är bra att kunna sy. dels när man inte hittar det man söker och dels när man hittar precis vad man vill ha men det är på tok för dyrt. dagens färdigställda projekt går under den senare kategorin. var ju helt inne på att sy en liten kappa till ellie i vår men så hittade jag de fantastiska anorakarna från "mini a ture" så det fick bli en sån istället. jag kallar den för "fake a ture".orginaljackan.


fake a ture. sydd i ett vindtät tyg. spilde lite vatten på den hör om dagen som pärlade sig så har vi tur står den emot iaf lite väta. vad det är för tyg vet jag dock inte. hittade en mystisk tygrulle på skroten i skene som ingen i personalen någonsin sett. men vi enades om att det verkade vara ett perfekt tyg för en liten anorak.


den är fodrad med ett mjukt tunt sweetshirttyg. gjorde en kant av yttertyget längst ner så att den blir smutståligare. ärmarna är även fodrade med ett tunt glatt tyg för att underlätta påklädning.


här är jackans största miss. sprundet fungerade utmärkt innan det var klart, men i färdigt skick är det i minsta laget och vi får hoppas att litens huvud inte växer superfort.dragkedja i sidan för att underlätta på- och avklädning.orginaljackans ficka är delad på två. jag valde att göra en stor. här ryms med lätthet både snutten och gummibjörnen!


och så lite modellande!

sist men inte minst en "karolina gjort själ-lapp" på rumpan.
överlag är jag extremt nöjd. helt klart det krångligaste jag sytt med mycket detaljer som fick konstrueras under tiden då jag utgick från ett enkelt mönster på en ofodrad fleecetröja utan knappsprund, dragkedja och ficka. jonas frågade i går vad det egentligen är som tar sån tid, jag hade ju hållit på i hela tre dagar. det var helt enkelt detaljkonstruktion:)

vill man se fler fina pyssel kan man kika in på husmorsskolan där det pågår symöte dagen lång!

8 kommentarer:

Kerstinsdottern sa...

Oj, vad fin den blev!

Susanne Johansson sa...

Vad snygg den blev jackan. Och perfekt att kunna ha med snyttis i. Jag var mycket på skroten för några år sedan nu var det ett tagsedan. Där gick det att göra måga fynd.

Annika sa...

Så fin! Det är sådant här som får mig att önska att jag också kunde sy. Eller åtminstone att min man sydde lite oftare.

Stina sa...

Superfin!!

AnnaO sa...

Som vanligt väldigt imponerad! Klart något så avancerat tar tid, tre dagar låter snabbt.

Anna sa...

Riktigt fin jacka!

k sa...

tack alla snälla!

anna, jag tror han syftar på att jag oftast syr byxor och klänningar till liten på en kväll:)

Fidike Mamivonat sa...

Mycket fint!