tisdag, oktober 6

byxfest

Jag har stickat i ganska många år nu. jag har stickat tröjor, koftor, vantar, mössor, sockar och leksaker, men aldrig byxor. har trott att det är tråkigt att sticka byxor. jag hade fel. det är jättekul att sticka byxor! på bara en vecka har jag lagt upp för 2 byxor och maskat av det första paret. jag gissar att lilla damen kommer ha gott om stickade byxor framöver!

första paret ut var tänkta som långa ullblöjbyxor, så kallade longies. perfekta vinterpjamasbyxor var tanken. men garnet, mark&kattens eco ull color, övar väl tjockt och de kommer nog snarare användas under regnkläder och overall kalla dagar. mönstret är en blandning av mina favorit blöjbyxor "curly purlys soakers" och tincanknits byxor "rocky" med det egna tillägget höga benmuddar då kontrastfärgerna tog slut.andra paret är ett par ribbade byxor/leggings från drops. här stickar jag mönstret rakt av förutom att jag ladde till hål för en snodd i midjan eftersom storleken är 2 år. tänkte även göra dem extra långa så de kan hänga med länge, att hela byxan är ribbad gör den ju väldigt töjbar. garnet är gepard cottonwool, rester från hjärtetröjan jag stickat till liten.

andra sticksug just nu är dessa bärabarnplagg och tillbehör.
den stickade panelen skulle ju vara perfekt när jackan inte går att knäppa! men jag skulle vilja göra den längre så den värmer litens ben med.


perfekt tröja för en höstpromenad!Inga kommentarer: