måndag, december 31

struvor




fick ett struvjärn av svärmor i julklapp så idag provade vi på struvbak. de ser ju iof fina ut, men bra blir de inte. de ramlar av järnet i grytan och vill inte bli frasiga. helt oväntat blev faktiskat första struvan bäst, den delade vi nöjt på. men nu ger jag upp för nu. bättre lycka nästa försök.

9 kommentarer:

Lotta sa...

Högre temperatur på oljan? Det är iofs några år sedan jag gjorde struvor, men jag har haft samma problem....

k sa...

provade många olika tempersturer, både över, under och de. temp som rekomenderades, men så var termometern lite knasig också, hävdade att det var 105 grader i luften:) får som sagt prova en annan gång.

k sa...

kokade kvällens förrätt hummersoppa istället. det gick mycket bättre:)

k sa...

provade många olika tempersturer, både över, under och de. temp som rekomenderades, men så var termometern lite knasig också, hävdade att det var 105 grader i luften:) får som sagt prova en annan gång.

Lotta sa...

Hummersoppa är banne mig godare, dessutom. Vad äter ni mer? Här blir det sos,slottsstek och bär med grädde och maränger. Samt oerhörda högar godis, (Jimmy vet inte vad begränsa sig innebär) till Lyckas stora glädje! :)

k sa...

låter gott, här blev det hummersoppa följt av ankbröst med hasselbackspotatis och plommonsås. vi avslutade med creme brulee. poängsättningen blev 10, 6(7),9 :)

Lotta sa...

Aha. Varför var ankbröstet inte så bra? Jag hade tänkt att laga det snart nån gång, så jag vill ju gärna veta var jag inte ska göra! :)

k sa...

vi hade inne det för länge. när de uppnått den temp det skulle ha var köttsaften fortfarande väldigt röd, så vi gissade att termometern satt fel och lät den stå inne ett tag till. vilket nog iof behövdes, men vi lät det stå förlänge.

L sa...

Ah. Inte göra så,alltså. :)