söndag, maj 6

Bokeholmen

Jag har tillbringat förmiddagen med epoq's köksplaneringsprogram. För trots att huset vi kollat på i helgen lämnar mycket att önska för ett permanentboende så kan vi inte riktigt släppa det. Praktiskt familjehus eller ett ställe som vi så fort vi körde fram längs vägen kände här vill vi bo! Det är frågan det.
Det här köket i allmogestil skulle jag kunna tänka mig som ersättare för det platsbyggda. Då får vi in både spis och diskmaskin. Tveksamt dock om överskåpen går att ha i normalhöjd eller om de ska bytas mot lägre och borta vid diskbänken borde man kanske byta ut dem helt mot öppna hyllor.
Även elen lämnar en del att önska och förtjänar en genomgång.
Övre trapphallen var nästan det roligaste i hela huset. Trappan kommer upp mitt framför murstocken. Men det tror jag man kan lära sig leva med:)
Man kan ju trots allt gå på båda sidor om murstocken.
Det befintliga avloppet, som faktiskt är godkännt, fast för fritidshus skulle med behöva bytas. Då är det skönt med en far som säger att avlopp är inget ni behöver oroa er för. Här tillkommer ju iof ett badrumsbygge, för det finns ju ingen toalett och dusch i huset, gissa om jag blev glad när jag upptäckte att golvytan i "tvättrummet" (ett rum med två platsbyggda garderober och ett handfat) var 1,30 utöver garderoberna och att det snarare blir 1,70-1,80 om man tar bort dem.
Promenadavstånd till sjö!
Med fint klart vatten! På onsdag ska vi se huset igen. Om jonas med gillar insidan återstår beslutet praktiskt eller charmigt, inflyttningsklart eller renovering.

5 kommentarer:

Susanna S sa...

Det var ju inte direkt mycket pengar för det, så ni kan ju använda en del till renovering. Ibland måste man känna efter med hjärtat också...

k sa...

jo det är sant, men jag vill helst inte bygga till på ett så välbevarat gammal hus och blir det då ett bettigt hus att bo i? vill vi bo så långt in i skogen? orkar vi med en renovering? många frågor även om vi inte kan släppa det helt.

Lotta sa...

Bo där! Säger min magkänsla...

K sa...

Min med, men jonas är osäker. Fortfarande oklart om internet. Och huset blir aldrig värt vad vi renoverat för om vi ångrar oss. Toalett räknas ju inte som lyx precis:) men sugen är jag:)

Susanna S sa...

Nu är vi i samma läge, väldigt fint hus men väldigt off och pendlingen kommer bli krånglig eftersom vi måste ut på Onsalavägen, plus att vi inte har någon vi känner i närheten alls. Men superfint hus!