måndag, oktober 12

något att ha?


har funderat på att skaffa matberedare i över ett år och nu har jag fastnat för den här. den verkar smidig och har de viktigaste tillbehören. det som gör mig tveksam är skålen som rymmer 4 liter till skillnad från de flesta andra som rymmer runt 6 liter. men å andra sidan rymmer min favorit bakskål just 4 liter och vi har ändå inte så stor frys att vi kan köra storbak. åsikter tack!

8 kommentarer:

Anna sa...

Om du tänker baka mycket bröd så är det enligt min erfarenhet bra om degskrapan går ända ner i botten, annars får man ändå knåda en hel del själv. Denna modellen specifikt vet jag inget om...

Lotta sa...

Vet heller inget, höll jag på att säga, kan bara bidra med en lite erfarenhet: Min "apparat" (för detta är väl en hushållsassistent egentligen va, och en matberedare en sån man river morötter i?)är från 40-talet, vråltung och jättestor. och vi har inte bänkyta nog (just nu iaf) till att ha den framme så därför är den aldrig använd. Så fyra liter kanske är bra?

Susanna S sa...

Så länge jag får scones så är jag nöjd! ;-)

k sa...

Anna: tack för tipset, ska kolla efter.

Lotta: ja jag kallar dem vanligtvis assistenter jag med, men den stod under matberedare. fast detta kanske är en blandning för det följer med både degkrok, visp, ballongvisp och olika rivskivor.

Susanna, man kan säkert baka scones i den.

Britta sa...

"kitchen aid" is the shit!
men kostar väl uppåt 5000 kr...

k sa...

Britta: precis, jag får nästan fyra sådana här för priset av en kitchen aid så eftersom den dessutom inte kommer kunna stå framme till allmän beskådning går den bort rätt fort. om det inte visar sig att det finns någon där ute som vill ge mig en :)

Grodan sa...

Får jag nybakat bröd varje dag som din pappa säger om du köper den?

k sa...

gör du mig till hemmafru kan vi nog ordna det:)